series.gtc

Blog de sèries escrit per la Gemma Teixidó

Pàgines

BOSTON LEGAL

INTRODUCCIÓ
Boston Legal és una barreja entre drama legal i comèdia creada per David E. Kelley. Aquesta sèrie va ser emesa pel canal ABC als Estats Units i per Antena 3 a Espanya.



ARGUMENT
Crane, Poole & Schmidt és un gran  bufet de Boston, els seus advocats porten de cap a Shirley Schmidt, una de les sòcies sèniors i fundadora d'aquesta gran firma.

La sèrie tracta temes com la política, l'ètica, els diners i l'egocentrisme de molts americans. Tots els advocats han estudiat en prestigioses universitats i tenen una elevada reputació però tot i així en el seu cap només tenen la cerca del seu propi benefici a costa de qualsevol cosa.
El duet protagonista mostra una parella completament oposada en el que respecta als aspectes polítics. Un d'ells és ultra-conservador i defensor de les armes i l'altre capaç d'enfrontar-se al sistema legal del seu país per tal de seguir la seva ètica professional, això farà que reflexionem després de cada capítol sobre la política americana.



ACTORS I PERSONATGES
Crane, Poole & Schmidt és un  bufet gran que durant les cinc temporades contracta i acomiada a molts advocats, per això aquí només posaré els quatre personatges més importants:

William Shanter (Star Trek) representa a Denny Crane, un orgullós advocat que sempre repeteix que mai ha perdut un cas, és una llegenda en el món del Dret. Conjuntament amb Poole i Schmidt és un dels socis sèniors i fundadors de la firma. A Crane li detecten que té principis d'Alzheimer tot i que ell sempre afirma que el que té és el mal de les vaques boges. Però si hi ha dues paraules que puguin arribar a descriure aquest egocèntric advocat són: Denny Crane.






James Spader (The Blacklist) representa a Alan Shore. Junt amb el seu millor amic Denny són les esterlles del bufet. Es guanya una reputació defensant allò que ell considera ètic però mitjançant mètodes poc ètics i amb un comportament inadequat en un advocat.








Candince Bergen (Murphy Brown) representa a Shirley Schmidt, la que posa ordre en un bufet de bogos.









Rene Auberjonois (M*A*S*H) representa a Paul Lewiston, un soci director de l'oficina de Boston. Sovint topa amb l'Alan i el Denny per la seva falta de respecte a la llei ja que ell la segueix a peu de la lletra.










TEMPORADES
*en milions d'espectadors

CURIOSITATS
La sèrie és el spin-off de The Practice (El abogado). Alan Shore apareix a l'última temporada d'aquesta sèrie.


La majoria de capítols acaben amb Crane i Shore a la terrassa del bufet observant els gratacels de Boston i gaudint d'un puro i un vas de Whisky. En aquesta escena comenten els casos i problemes que han tingut en aquell capítol.


L'edifici on està situat teòricament el bufet Crane, Poole & SChmidt al 500 Boylston Street s'ha convertit en una icona de la ciutat, però a part de les imatges competes del edifici mai es va arribar a gravar allà dins, ni tan sols a la terrassa.



VALORACIÓ PERSONAL
La recomano perquè és tota una lliçó. Ensenya els problemes que té l'idolatrada Amèrica, tant en el món de l'advocacia com els problemes econòmics i polítics. I apart dels problemes i les diferències també t'ensenya ètica i amistat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada