series.gtc

Blog de sèries escrit per la Gemma Teixidó

Pàgines

GILMORE GIRLS

INTRODUCCIÓ
Gilmore Girls (Las chicas Gilmore) és una sèrie de televisió que barreja el drama amb la comèdia creada per Amy Sherman-Palladino. 

La va emetre el canal The WB fins la seva unió amb el canal UPN creant The CW. El 2006 es va emetre la setena i última temporada per el canal The CW. A Espanya la sèrie ha estat emesa per La 2, Clan TV, Cosmopolitan TV i pel canal Divinity.



ARGUMENT
Lorelai i Rory Gilmore són mare i filla amb una relació més d’amigues que de familiars. Juntes viuen en un poble de bojos anomenat Stars Hollow.

La sèrie comença quan la filla, Rory, és admesa a una de les millors escoles de la zona. Però per a poder entrar cal fer el pagament del primer semestre, i donat que no són riques, no s’ho poden permetre. La Lorelai haurà de recorre a l'única opció que li queda, i demanar diners als seus pares amb els quals no té gairebé cap tipus de relació des que es va quedar embarassada de la Rory als setze anys.

Els pares són gent de l’alta burgesia que viuen en una mansió, amb criades, són socis d’un camp de golf, la mare forma part de la D.A.R. (Filles de la Revolució Americana), es podria dir que ho tenen tot excepte una relació amb la seva filla i neta.  Ells accediran a donar-li els diners a canvi d’un sopar cada divendres.




ACTORS I PERSONATGES




Lauren Graham (Parenthood) representa a Lorelai Gilmore una mare soltera que es va quedar embarassada als setze anys i va marxar de casa perquè els seus pares li volien organitzar la vida, casar-la i fer-la viure en la vida de l’alta societat que ella tan odia.












Alexis Bledel (Uno para todas) representa a Lorelai Gilmore però per no confondre amb la seva mare l’anomenen pel diminutiu Rory. Tot i ser la filla sovint es la que ha de fer de mare, és responsable, molt bona estudiant, i el seu objectiu en la vida és llicenciar-se a Harvard en periodisme.











Eduard Herrmann (Casate conmigo) representa a Richard Gilmore, un home de negocis que treballa en una agència de segurs i això fa que viatgi sovint. Té millor relació amb la seva filla i neta que la seva dona.













Kelly Bishop (Dirty Dancing) representa a Emily Gilmore, una dona de classe alta amb un codi social molt estricte. Es passa el dia organitzant events, festes.... i té la costum d’acomiadar a totes les criades.












Scott Patterson (Saw) representa a Luke Danes el propietari del cafè del poble. Cada dia les noies Gilmore el visiten ja que són unes  amants del cafè, o més ben dit, no poden viure sense tenir cafè circulant per les venes. Ell és un home molt treballador i molt tradicional, s’ocupa de tenir una bona alimentació i sovint intenta transmetre aquests hàbits a les Gilmore sense gaire èxit.









Melissa McCartthy (Mike & Molly) representa a Sookie StJames una excel·lent cuinera amb un toc de despistada. És la millor amiga de la Lorelai i juntes somien en dirigir un hotel.













Keiko Agena (Kim Possible) representa a Lane Kim la millor amiga de la Rory. Ve d’una família molt religiosa i conservadora, però ella ha sortit completament diferent al que li ha ensenyat. És amant del rock&roll i de la música en general, té l’habitació plena de amagatalls on poder amagar discos de música, samarretes de grups, llaminadures...











Yanic Truesdale representa a Michel Gerard un francès amb poca paciència que treballa de recepcionista al hotel que dirigeix la Lorelai. És un amant de l’estil i la gent amb classe, es per  això que serà un gran fan de la Emily Gilmore. Té un accent molt peculiar ja que és francès i això farà que sigui una burla continua, sobre tot quan agafa el telèfon dient: -Michel speaking. (Michel al habla).










Liza Weil (Scandal) representa a Paris Geller la millor alumne de la classe fins que la Rory entra  a l’institut, això farà que tinguin una relació amiga-enemiga.











TEMPORADES

CURIOSITATS
El personatge d'en Sean Gunn té moltes incompatibilitats. En el segon capítol es presenta com a Mick, un instal·lador d'ADSL. Més tard es presenta com a Kirk qui en un principi es un nouvingut al poble, però més tard (per allà la segona temporada) es sobreentén que és un ciutadà de tota la vida.


El personatge de Sherilyn Fenn tampoc és coherent. A la tercera temporada aquesta dona es presenta com a novia del pare d'en Jess, però temporades més tard la veurem com a mare de la filla d'en Luke.


La data i història de creació del Stars Hollow canvia constantment al llarg de les temporades.


Keiko Agena l'any 2000 quan es va estrenar la sèrie tenia 27 anys, i em canvi a la primera temporada de la sèria representava una adolescent de 16 anys.


VALORACIÓ PERSONAL
Simplement és la millor.


Una sèrie completa, amb humor i drama, amb uns diàlegs llargs a una velocitat impressionant, amb un tipus d'humor magnífic, amb un conjunt de frases sense sentit que et fan riure capítol rere capítol, amb referències al món de la música, el cinema i la televisió, amb crítiques als polítics d'allò més absurd que et pots trobar (com ara dir que Bush li cau malament perquè té el cap descompensat amb la mida del cos), amb un grup de personatges que faran que la vida al poble sigui de tot menys avorrida, per tot això i molt més, crec què és una de les millors sèries que s'han fet mai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada