series.gtc

Blog de sèries escrit per la Gemma Teixidó

Pàgines

PRISON BREAK

INTRODUCCIÓ
Prison Break és una barreja entre drama, suspens i sèrie políciaca creada per Paul Scheuring. Aquesta sèrie va ser emesa pel canal FOX als Estats Units, i pels canals FOX España i la Sexta al territori espanyol.




ARGUMENT
Michael Scofield és un jove arquitecte que un dia intenta robar un banc a mà armada. Això, tot i que és el seu primer delicte i no va arribar a robar res, farà que vagi a la presó, però com que durant el robatori ningú va sortir malferit escollirà a la presó on anirà: Fox River.



Allà es trobarà amb el seu germà Lincoln Burrows que està condemnat a mort injustament. Michael ha volgut entrar allà per poder ajudar al seu germà a fugir. 
Té tot un pla muntat. S'ha tatuat tot el cos amb els plànols de la presó, ha mirat d'on pot treure cada material que li faci falta, és un pla perfecte. Però caldrà alguna cosa més que això, s'haurà d'aliar amb altres presos, i alguns seran més fiables que d'altres.




ACTORS I PERSONATGES



Wentworth Miller (La taca humana) representa a Michael Scofield un jove molt llest que farà tot el que pugui per a poder ajudar al seu germà a salvar-se de la mort.









Dominic Purcell (John Doe) representa a Lincoln Burrows, un home que ha estat condemnat a mort per culpa d'assassinar Terrence Steadman, el germà de la vicepresidenta dels Estats Units, però ell no ha comès tal crim.








Amaury Nolasco (Work it) representa a Fernando Sucre, el company de cel·la de Micheal Scofield. Va ser empresonat per robatori a mà armada i només parla de la seva promesa, la Maricruz. 









Sarah Wayne Callies (The walking dead) representa a Sara Tancredi la doctora de la presó. Haurà de visitar cada dia en Michael, i això farà que desperti un interès especial per ell. És la filla del Governador d'Illinois i a causa del passat que té amb la morfina li donaran aquesta feina.





Robin Tunney (El mentalista) representa a Veronica Donovan, la ex d'en Lincoln i una amiga d'en Michael. Ajudarà als germans a trobar pistes mentres els dos no poden sortir de la presó.











Robert Knepper (Heroes) representa a T-Bag un segrestador, violador i assassí infantil que no posarà les coses fàcils per als germans.










Peter Stormare (watching Ellie) representa a John Abruzzi un cap de la mafia que ajudarà als germans a canvi de la localització del Otto Fibonacci, el que el va fer anar a la presó.










Rockmond Dunbar (Soul Food) representa a C-Note un ex militar que ha mentit a la seva família dient que està de servei enlloc de a la presó.







Wade Williams (The Bernie Mac Show) representa a Bellick el cap dels guardies de la presó  de Fox River.






TEMPORADES

CURIOSITATS
A Wentworth Miller el van escollir tan sols 6 dies abans de començar a gravar, i a Dominic Purcell tres dies més tard.


La tercera temporada té només 13 capítols a causa de la vaga de guionistes que va haver-hi. Aquesta caga també va afectar a altres sèries d'èxit com ara Lost, Desperate Housewives, Grey's anatomy o House.


A la tercera temporada es van passar amb algunes escenes massa "macabres" i es va emetre com a no apta per a menors de tretze anys.

VALORACIÓ PERSONAL
Ha sigut la millor sèrie policíaca de tots els temps. Des de que acabes el primer capítol no pots pensar en altra cosa que en veure el següent, i el següent, i el següent..
.
Amb unes trames plenes d'intrigues i secrets que t'enganxaran hores i hores davant del televisor.

Tot i que ha tingut alguna baixada en les trames de les últimes temporades crec que és una de les poques sèries que ha tingut un final digne de la seva grandesa. El primer i els dos últims capítols de la quarta temporada són els millors capítols que s'han emes mai a la petita pantalla.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada