series.gtc

Blog de sèries escrit per la Gemma Teixidó

Pàgines

HOUSE

INTRODUCCIÓ
House és un drama de mèdic creat per David Shore. Aquesta sèrie ha estat emesa pel canal FOX als Estats Units i pels canals FOX i Cuarto a Espanya.




ARGUMENT
El Dr. House és un geni de la medicina que treballa al hospital Princeton-Plainsboro. Però és un metge amb un caràcter una mica especial ja que: mai visita els seus pacients (assegura que tots menteixen), va a casa dels malalts (sense permís) per a veure que els ha emmalaltit, li hi fa la punyeta als seus companys de l'equip de diagnòstic, li juga males passades al seu millor amic, no es para de discutir amb la directora del hospital.... tot en conjunt fa que la resolució del casos sigui molt especial.




ACTORS I PERSONATGES


Hugh Laurie (Stuart Little) representa a en Gregory House un doctor addicte a la vicodina que utilitza mètodes poc ortodoxos per a curar els pacients. Tot i així és el millor metge del hospital, i juga amb la carta de que ell ho sap.










Robert Sean Leonard (Dead poets Society) representa a James Wilson un oncòleg que és el millor amic de House, i també l'únic que té.










Lisa Edelstein (What women want) representa a Lisa Cuddy la directora del hospital. És l'única persona que està disposada a contractar el Dr. House.










Jesse Spencer (Chicago Fire) representa a Robert Chase un doctor que treballa al equip de diagnòstic d'en House. És fill d'una família rica i és la raó per la qual la majoria de vegades en House se'n riu d'ell.











Jennifer Morrison (Once upon a time) representa a Allison Cameron una doctora que treballa al equip de diagnòstic d'en House. En un capítol el doctor admet que la va contractar perquè estava bona i no perquè fos molt bona doctora.







Omar Epps (ER) representa a Eric Foreman un doctor que treballa a l'equip de  diagnòstic de House. En un capítol el doctor admet que el va contractar perquè tenia antecedents robant cotxes i aixi no li importaria entrar a algunes cases (dels pacients) sense permís.








Kal Penn (Harold and Kumar) representa a Lawrence Kunter. Ell és seleccionat per estar a l'equip de diagnòstic mitjançant una competició que organitza el House per a crear el seu nou equip.








Peter Jacobson (Law & Order) representa a Chris Taub un doctor que també és seleccionat mitjançant la competició. La seva vida personal és una constant burla a l'equip.









Olivia Wilde (The O.C.) representa a Remy Hadley, o més coneguda com a Dra. Thirteen (Dra. Trece). La comencen a anomenar quan a la competició que organitza en House li assignen aquest número, després de la competició es segueixen referint a ella com a Thirteen però no li és molèstia.







Amber Tamblyn (Two and a Half men) representa a Martha Masters una doctora que s'uneix al equip de diagnòstic de House a la temporada 7.











Charlyne Yi (Paper Heart) representa a Chi Park una doctora que li assignen al House quan torna a treballar al hospital.









Odette Annable (Breaking In) representa a Jessica Adams una doctora que treballava a la presó fins que per fer cas al House la acomiaden. Aleshores passa a treballar a l'equip d'en House.








TEMPORADES

CURIOSITATS
El tema d'obertura de la sèrie als Estats Units és Teardrop. A causa de problemàtiques amb els drets d'autor i de llicència, aquesta música no s'utilitza al Regne Unit, Austràlia, Portugal Espanya, Itàlia, Israel, Nova Zelanda i Llatinoamèrica. En aquests llocs, l'obertura és un tema de Scott Donaldson i Richard Noland anomenat House.





El personatge de House està inspirat en Sherlock Holmes, sobretot per la capacitat de resoldre l'irresoluble i per l'ús de les drogues. Però també hi ha altres similituds no tan evidents com ara les inicials del millor amic JW (James Wilson, John Watson), el número de la casa (221B), ambdós porten bastó i són prepotents, experts en un instrument musical (Piano, violí)...




VALORACIÓ PERSONAL

És una sèrie dels anys 2004/2005 com Lost, Prison Break,... sovint, i en aquest cas, això significa bona sèrie.

Però com li ha passat a tantes sèries i li seguirà passant a tantíssimes sèries va arribar un moment en que la sèrie va començar a fer-se pesada.
Per alguns aquest moment va ser quan la Cameron, el Foreman i el Chase van deixar de ser l'equip d'en House, altres quan el Kunter es va morir, quan el House i la Cuddy van ser parella, o quan van tallar i la Cuddy va marxar. Altres (apostaria per la gran majoria) vas ser la suma de tots aquests moments i d'altres.
Però hi ha qui ha aguantat fins al final perquè aquesta sèrie té un "algo" que fa que sigui especial i perdonis tots aquests "errors" dels guions i et fixis més en els diàlegs genials. Aquest "algo" és el personatge interpretat divinament per Hugh Laurie, el Dr. House.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada