series.gtc

Blog de sèries escrit per la Gemma Teixidó

Pàgines

FRIENDS

INTRODUCCIÓ
Friends és una sitcom americana creada i produïda per David Crane i Marta Kauffman. Aquesta sèrie va ser emesa pel canal NBC als Estats Units, i a Espanya per el Canal+ i posteriorment per la Cuatro i FDF.




ARGUMENT
La sèrie gira entorn a sis amics, una cafeteria, i dos pisos situats a Manhattan.
Tot comença quan la Rachel arriba a la ciutat acabant d’escapar de la seva pròpia boda i es troba amb la Mònica, la seva millor amiga de l’adolescència. A partir d’aquí les dues amigues compartiran el pis que es troba davant mateix d’on viuen els dos amics el Joey i el Chander. Finalment també tenen un paper protagonista el recent divorciat, Ross Geller, i la amiga rareta del grup, la Pheobe.




ACTORS I PERSONATGES



Jennifer Aniston (Sígeme el rollo) representa a Rachel Green, una filla de bona família, capitana del equip d’animadores al institut, reina de la festa... que el arribar a Nova York i no de dependre dels seus pares la vida li canvia completament.










Courteney Cox (Cougar Town) representa a Monica Geller una dona obsessionada amb la neteja i l’ordre que sovint fa de mare del grup d’amics.












Matt LeBlanc (Episodes) representa a Joey Tribbiani un aspirant a actor i un gran faldiller gràcies a la frase: How you doin’? (Como va eso?). És el personatge que aporta més humor a la sèrie.











Matthew Perry (17 otra vez) representa a Chandler Bing fill d’una escriptora de llibres eròtics i d’un transvestit. Treballa com a executiu especialitzat en el anàlisi estadístic i reconfiguració de dades en una empresa. Crec que no cal dir res més per saber quin tipus de personatge és.










David Schwimmer (Madagascar) representa a Ross Geller, el germà de la Mònica i un paleontòleg que treballa al Museu d’Història Natural de Nova York. Al llarg de la sèrie té una relació d’estira i arronsa amb la Rachel que dona un punt d’amor a la sèrie.









Lisa Kudrow (Posdata: Te quiero) representa a Phoebe Buffay una massatgista que en el seu temps lliure escriu i canta (malament) cançons com ara “Smelly cat” (Gat pudent). Sempre recorda el seu desastrós passat familiar i la vida al carrer que va haver de patir.









TEMPORADES
*en milions d'espectadors

CURIOSITATS

VALORACIÓ PERSONAL
Recomano aquesta sèrie perquè crec que és la millor sitcom que s'ha fet fins ara, amb uns diàlegs genials, uns actors fantàstics i amb un humor únic i inimitable. És una de les sèries que s'han de veure, que no us la expliquin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada